Laguna - Bukmarker - Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC - Knjige o kojima se priča
Radno vreme knjižara tokom praznika »
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Knjiga kosmopolitskih recepata „Gastronomad“ predstavljena u knjižari Delfi SKC

U ponedeljak, 6. decembra, u 13 sati predstavljen je kuvar Nenada Gladića „Gastronomad“. To je kulinarsko-putopisni atlas koji u sedam poglavlja donosi recepte sa različitih geografskih podneblja. Bogato opremljen i ilustrovan zanosnim kulinarskim dostignućima, ovaj kuvar je specifičan vodič kroz različita podneblja koji prenosi recepte i kratak rezime o hrani sa različitih meridijana.



Na promociji je o knjizi govorila Ružica Mevorah, urednica „Žene Blic“, istakavši da je ovakav kuvar na domaćem tržištu prava retkost zbog svoje maštovitosti, kvaliteta i izuzetnih kulinarskih fotografija. Kao ilustraciju je pokazala jednu od fotografija koje uvode čitaoce u svako poglavlje i koje na kreativan način opisuju sadržaj koji se nalazi u tom poglavlju.



Nenad Gladić je govorio o svojim iskustvima na putovanjima i onim za čim je tragao na njima. Cilj ove kulinarske pustolovine bio je da se prenesu autentični recepti i jednostavan način pripreme. Iako se u „Gastronomadu“ nalaze recepti sa različitih meridijana, svi sastojci se mogu kupiti u našim prodavnicama.
Na pitanje koji je Gladićev najjači gastronomski utisak nakon putovanja i gastronomskih istraživanja, Nenad je ispričao zanimljivu anegdotu sa Aljaske. Naime, tamo je jeo najbolju picu spremljenu u meksičkom restoranu! „Meksikanci koji čak ne govore engleski spremali su sjajnu mešavinu italijanske pice i meksičkih ukusa“, objasnio je Gladić. Ružica Mevorah je rekla da je ta epizoda prava ilustracija za ono što se danas naziva fusion food i što se servira širom sveta kao poslednji gastronomski hit.

Kao dobar savet iskusnog ljubitelja dobre hrane i kuhinje Nenad Gladić je naveo: „Budite dobri prema ljudima koji vam prodaju hranu, i prema onima koji hranu pripremaju i služe!“ Ljudski i emotivan odnos važan je u svakoj branši, a u kulinarskoj nekad može biti i presudan.



Nenad Gladić je autor emisije „Gastronomad“ koja se emituje nedeljom na RTS-u u 14.45 sati, a na današnjoj promociji je najavljen i novi koncept emisije koji će verovatno zaživeti u drugom serijalu.











Podelite na društvenim mrežama:

radno vreme knjižara delfi i korisničkog centra tokom novogodišnjih i božićnih praznika laguna knjige Radno vreme knjižara Delfi i korisničkog centra tokom novogodišnjih i božićnih praznika
31.12.2024.
Obaveštavamo Vas da su 1, 2. i 7. januar neradni dani pa nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina u tom periodu, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene nakon 8. januara će biti ...
više
šest laguninih naslova u širem izboru za ninovu nagradu laguna knjige Šest Laguninih naslova u širem izboru za Ninovu nagradu
31.12.2024.
Žiri Ninove nagrade za roman godine – Aleksandar Jerkov (predsednik), Adrijana Marčetić, Tamara Mitrović, Mladen Vesković i Vladimir Gvozden ‒ načinio je prvi odabir i, od ukupno pristiglih 185 romana...
više
prikaz velikićevog bečkog romana to je taj roman laguna knjige Prikaz Velikićevog „Bečkog romana“: To je taj roman
31.12.2024.
Sve što čini slikar Ales, junak „Septologije“ nobelovca Juna Fosea, usmereno je ka jednom cilju: naslikati onu jednu jedinu, jedinstvenu sliku, onu koju nosi u sebi dok slika sve ostale, sliku koja će...
više
prikaz romana jedno đubre manje đorđa bajića igra sa onostranim laguna knjige Prikaz romana „Jedno đubre manje“ Đorđa Bajića: Igra sa onostranim
31.12.2024.
Bez obzira na to što naslovnica novog trilera Đorđa Bajića („Jedno đubre manje, konačna verzija“, Laguna, 2024) sasvim adekvatno predstavlja scenografiju i milje u kojem se kreću njegovi junaci – odno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.